Grignan ligt in het zuid-westen van de Drôme en is omgeven door mooie lavendelvelden die eind juni en in juli prachtig in bloei staan.

Het dorp is gebouwd rond een kasteel uit de 11e eeuw. Zoals in vele dorpen in de Drôme vind je hier ook veel middeleeuwse straatjes. Erg leuk om doorheen te lopen met een paar mooie kleine winkeltjes en kunstenaars waaronder schilders en pottenbakkers.

Er is een gezellige markt op de dinsdagochtend.

Het kasteel is in de 15e eeuw door de toenmalige graaf uitgebreid en toen is ook de kerk Collegiale Saint-Sauveur gebouwd, waardoor het een imposant renaissance bouwwerk werd. In 17e eeuw wordt het nog verder uitgebreid door Graaf François Adhémar de Grignan. Het kasteel is bij Fransen met name bekend door de correspondentie uit die tijd, die later in boekvorm is verschenen tussen Mme de Sévigné en haar dochter de vrouw van de graaf. Begin 20e eeuw is het kasteel voor het laatste gerenoveerd. meer informatie

Verder te zien in Grignan:

Een soort klein madurodam van een typisch Provençaals dorpje: Village Provençal Miniature, http://www.village-miniature.fr
Rozenpad door de steegjes van Grignan

In samenwerking met drome-blog.nl